Ενναλλακτικές Θεραπείες

Η συμπληρωματική και εναλλακτική ιατρική περιλαμβάνει πρακτικές οι οποίες έχουν πλέον επιστημονικές αποδείξεις από πανεπιστημιακές έρευνες ως προς την ωφελιμότητα και αποτελεσματικότητά τους. Με αυτό τον όρο περιγράφονται συνήθως η Ομοιοπαθητική, η Pεφλεξολογία, η Aγιουρβεδική ιατρική, η Bοτανοθεραπεία, η Ανθοθεραπεία, η Αρωματοθεραπεία, η Φυτοθεραπεία.

enalaktikes therapies

Πολλές φορές οι ασθενείς μας ρωτούν «ποια έχει τα καλύτερα αποτελέσματα η κλασσική ιατρική ή οι εναλλακτικές θεραπείες?». Η απάντηση είναι απλή: οι εναλλακτικές θεραπείες αξίζει να λειτουργούν σε «κοινή πορεία» με την κλασσική ιατρική γιατί έχουν ως στόχο την ίαση και την αντιμετώπιση του κάθε ασθενούς ως ξεχωριστή οντότητα. Άλλωστε ο συνδυασμός τους αποδεδειγμένα είναι αποτελεσματικός.

 «Η υψηλότερη και μοναδική αποστολή του γιατρού είναι να επαναφέρει την υγεία στον άρρωστο» αναφέρει ο S. Hahnemann και σήμερα πιο πολύ από κάθε άλλη εποχή με τις γνώσεις που διαθέτει ο ιατρός μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή του χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα από την φαρέτρα του.