Εργαστήριο

Το φαρμακείο μας έχει την δυνατότητα μέσα από το φαρμακοτεχνικό εργαστήριο του να εκτελέσει όλες τις συνταγές των ιατρών (κλασσικών, ομοιοπαθητικών και ολιστικών ιατρών).

Σημαντικό είναι να γνωστοποιήσουμε ότι δεν χρησιμοποιούμε τα παρακάτω ενοχοποιημένα συστατικά στα γαληνικά μας σκευάσματα:Φαρμακείο

SLS, SLSES (Sodium Lauryl Sulfate, Sodium Laureth Sulfate): Συνθετικός αφριστικός παράγοντας που βρίσκουμε σε απορρυπαντικά, καθαριστικά πατωμάτων, οδοντόκρεμες, σαμπουάν, αφρόλουτρα (ακόμη και παιδικά).

TEA (Triethanolamine):  Χρησιμοποιείται ευρέως στα καλλυντικά για να εξισορροπεί το Ph.

PARABENS (Methyl Paraben, Ethyl Paraben, Propyl Paraben): συντηρητικοί παράγοντες που αποφεύγουμε γιατί πολλάκις έχουν κατηγορηθεί για μόνιμες βλάβες στο δέρμα αλλά και για καρκινογένεση.

ΣΙΛΙΚΟΝΗ και Παράγωγα Σιλικόνης (Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone).

ΠΕΤΡΟΧΗΜΙΚΑ, PETROLATUM: υποπαράγωγα πετρελαίου.

PEG (Polyethylene Glycol): Συνθετικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στα καλλυντικά ως γαλακτωματοποιητές, επιφανειοδραστικά, διατηρητές υγρασίας.

ΓΕΝΕΤΙΚΩΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: συστατικά που η δράση τους ακόμα δεν είναι γνωστή και εμπεριέχουν κινδύνους μακροπρόθεσμα.

PVP/ VA COPOLYMER : συστατικό πολύ βλαβερό που χρησιμοποιείτε σε προϊόντα περιποίησης μαλλιών και έχει κατηγορηθεί από διεθνείς οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή.

ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΧΡΩΜΑΤΑ που διεισδύουν στην επιδερμίδα και στο τριχωτό της κεφαλής.

ALUMINUM: που χρησιμοποιείται σε πολλά αποσμητικά και φράζει τους πόρους του δέρματος και κατηγορείται για καρκινογενέσεις.

Στόχος μας είναι να δημιουργούμε για εσάς ασφαλή προϊόντα, έχοντας ως γνώμονα την υγεία σας και όχι το κέρδος.

Κάθε γαληνικό σκεύασμα που θα παραλάβετε από το φαρμακείο μας θα έχει ετικέτα με ΟΛΑ τα συστατικά που χρησιμοποιήσαμε για την παραγωγή του, ημερομηνία λήξης, τρόπο χρήσης του προϊόντος βάσει της φαρμακευτικής νομοθεσίας και θα είναι σε περιέκτη υψηλών προδιαγραφών έτσι ώστε να διατηρήσει όλες του τις ιδιότητες μέχρι την ημερομηνία λήξεως του.

 

 

Φωτο: Posterize / Πηγή: FreeDigitalPhotos.net